Oglas
· · Komentari: 0

OVA PROSTORIJA JE "SRCE" NAŠEG DOMA: Mnoge asocira na neke od najlepših životnih uspomena

Onlajn istraživanje u kome je ispitano nekoliko hiljada odraslih učesnika o vremenu koje provode u različitim delovima kuće pokazalo je da je jedna neočekivana prostorija odnela prvo mesto.

1708774456_shutterstock_1660483093.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dok su ispitanici rekli da provode mnogo zajedničkog vremena zajedno u dnevnoj sobi ili trpezariji, posebno kada primaju goste, zaključeno je da svaki sedmi učesnik najviše ceni vreme koje sa voljenima provodi u kuhinji, prema portalu "OnePoll".

Rezultati su doneti prema upoređivanju količine vremena koje su učesnici provodili u kuhinji, a utvrđeno je da svaki deveti ispitanik smatra da je ova prostorija "srce doma", jer zadovoljava njihove osnovne potrebe, pruža udobnost i "topao" prostor za provođenje vremena sa porodicom i prijateljima.

Pored toga, 73 odsto ispitanika je prijavilo da većinu vremena uživa u kuvanju, a polovina je opisala da je kuvanje obroka jednako (ili čak više) zabavno od samog obedovanja (53 odsto).

Kao potvrda ljubavi prema kuhinji, 74 odsto ispitanika je reklo da im ne bi smetalo i da im gosti pomažu kada kuvaju.

Možda ovi rezultati nisu toliko iznenađujući, s obzirom na to da u kuhinji stvaramo neke od naših najlepših uspomena. Od zajedničkog kuvanja, pripremanja jutarnje kafe do podučavanja kulinarskih veština mlađim generacijama, kuhinja je mesto gde se porodica i prijatelji uvek mogu okupiti i imati lepa iskustva.

Osim toga, kuhinja direktno asocira na hranu, koja je još jedan izvor sreće i tradicije. Međutim, anketa je pokazala da, iako mnogi vole kuhinju, onda nije prva na listi prioriteta kada je u pitanju čišćenje. Ispitanici su rekli da koriste mikrotalasnu pećnicu (46 odsto), mašinu za pranje sudova (50 odsto) i šporet ili rernu (51 odsto) sedam ili više puta nedeljno, ali često preskaču čišćenje na kraju nedelje.

Pored toga, bez obzira u kojoj sobi se nalaze, dolazak gostiju znači jednu stvar za većinu ispitanika: čišćenje dan ranije (74 odsto), a više od polovine ispitanih tvrdi da "uvek" ili "često" razmišljaju o potrebi da očiste svoj dom (53 odsto).

(RT)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas