Oglas
· · Komentari: 0

Najbolje boje za dnevnu sobu: Ovako ih biraju feng šui praktičari

Treba pažljivo birati boje za dnevnu sobu jer je to prostorija u kojoj provodimo najviše vremena

1728998965_shutterstock_2290526749-3-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Feng šui je praksa zasnovana na svesnosti o tome kako možemo da promenimo energiju naših domova i života tako što ćemo postati svesniji energije u našim životnim prostorima.

Dnevna soba u feng šuiju

U feng šuiju, svaka soba ima drugačije značenje i asocijacije koje se zasnivaju na njenoj svakodnevnoj upotrebi, lokaciji i njenim energetskim vezama sa određenim aspektima našeg života.

Dnevne sobe služe kao mesto za povezivanje sa članovima našeg domaćinstva i porodice, kao i prostori gde dočekujemo goste. Takođe možete provesti vreme odmora opuštajući se u svojoj dnevnoj sobi, bilo da čitate knjigu ili razgovarate sa članom porodice, piše The Spruce.

Boja i feng šui

Boja je moćno sredstvo koje možete koristiti da promenite feng šui ili životnu energiju vašeg doma, posebno vaše dnevne sobe. Različite boje imaju različite vibracije i asocijacije. U feng šuiju se često koristi teorija boja pet elemenata da bi se dao uvid u najbolje boje za određenu osobu i situaciju. Pet elemenata su zemlja, metal, voda, drvo i vatra, a svaki je povezan sa određenim vrstama energije, kao i sa određenim bojama.

Postoji mnogo načina da unesete boju u svoj dom. To ne mora da bude samo izraz kroz boju zidova, boju možete uneti i putem nameštaja, umetnilkih dela, sitnijih detalja poput jastuka ili drugih ukrasnih predmeta.

Najbolje boje za dnevnu sobu

Boje elementa zemlje

Zemlja je povezana sa smeđim, žutim i toplim zemljanim tonovima. Ove boje mogu biti posebno potporne za dnevnu sobu jer su veoma hranljive boje. Zemlja pomaže pri uzemljivanju, stabilizaciji i pružanju udobnosti, što su svi pozitivni atributi za životni prostor.

Boje metalnih elemenata

Metal je predstavljen belim, metalik, prljavobelim i sivim. Ovo su sjajne boje za unošenje u dnevnu sobu jer mogu upotpuniti mnoge druge boje. Na praktičnom nivou, one pomažu da se više svetlosti reflektuje u prostor.

Boje vodenog elementa

Element vode povezan je sa crnom i duboko sivom, ugalj bojom. Voda je povezana sa našom mudrošću, kao i sa našim precima i društvenim vezama. Ako želite da se više povežete sa svojom zajednicom, možete da unesete akcente crnog ili tamnog uglja da biste pozvali više kvaliteta elementa vode.

Boje drvenih elemenata

Drvo je povezano sa bojama zelene i plave boje, i povezano je sa kvalitetima rasta, vitalnosti i lečenja.

Boje elementa vatre

Element vatre je predstavljen crvenom bojom, kao i veoma vatrenim ružičastim i narandžastim bojama. Povezan je sa veoma jakom, svetlom i živopisnom energijom sunca. Vatra je takođe povezana sa našom inspiracijom i načinom na koji nas vide u svetu. Ako želite da budete vidljiviji u svojoj zajednici, možete da unesete vatreno crvene akcente. Crvena je jaka, tako da je važno da se u tom slučaju oslonite na minimalizam, piše The Spruce.

BONUS VIDEO


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas