Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravilno peru kuhinjske krpe? Važno je da ih ne mešate sa ovim stvarima

Da li obraćate pažnju na način na koji perete kuhinjske krpe?

1725282617_shutterstock_2023787648.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada se mnogo kuva, kuhinjske krpe često se koriste nekoliko puta dnevno i dolaze u dodir s raznim namirnicama.

Zato ih treba menjati barem jednom nedeljno, najbolje dva puta. To će sprečiti da se klice s njih prenesu na posuđe.

Na koliko stepeni se peru kuhinjske krpe?

Kuhinjske krpe treba prati na najmanje 40 stepeni Celzijusa kako bi se ubile klice. Ali to obično nije dovoljno pa se savetuje pranje kuhinjskih krpa i krpa za čišćenje, kao i peškira, posteljine i donjeg rublja na najmanje 60 stepeni. Pranje na 90 stepeni ima smisla samo za akutne zarazne bolesti ili za osobe s oslabljenim imunološkim sistemom.

Koji veš ne smete prati s kuhinjskim krpama?

Budući da se klice iz hrane, poput salmonele, mogu naći na kuhinjskom tekstilu, kuhinjske krpe ili krpe za posuđe uvek treba prati odvojeno. Kuhinjske krpe se ionako moraju prati na višim temperaturama nego, na primer, farmerke ili prsluci od fine vune. Stoga je kuhinjske krpe najbolje prati odvojeno.

(Krstarica)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas