Oglas
· · Komentari: 0

PROIZVODI KOJE NIKAKO NE TREBA DA KORISTITE NA SUNCU: Poslušajte savete i sačuvajte zdravlje kože

Pogledajte o kojim proizvodima je reč

1719135418_shutterstock_572259820.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Leto je doba godine kada treba posebno paziti na negu kože zbog jakog sunca, ali postoje određeni kozmetički proizvodi koje je bolje izbegavati tokom izlaganja suncu kako bi sačuvali zdravlje kože.

1. Teški puderi i korektori: Debeli slojevi pudera mogu zapušiti pore i izazvati probleme kao što su akne, naročito u kombinaciji sa znojem. Umesto toga, koristite lagane BB ili CC kreme koje pružaju prirodan izgled i hidrataciju.

2. Masni i teški hidratantni proizvodi: Bogate hidratantne kreme mogu biti preteške za letnje uslove. Preporučuje se upotreba laganih hidratantnih krema na bazi gela ili vode koje se brzo upijaju.

3. Proizvodi na bazi alkohola: Tonici i drugi proizvodi koji sadrže alkohol mogu isušiti kožu i povećati osetljivost na sunce. Bolji izbor su nežni tonici bez alkohola.

4. Intenzivni parfemi: Teški parfemi mogu biti previše za letnju vrućinu i izazvati iritaciju kože. Umesto njih, birajte lakše, sveže mirise ili toaletne vode.

5. Proizvodi sa retinoidima i kiselinama: Retinoidi i kiseline poput glikolne i salicilne kiseline su odlični za piling i anti-age tretmane, ali mogu povećati osetljivost kože na sunce. Ako ih koristite, preporučuje se nanošenje visokog SPF zaštitnog faktora tokom dana ili razmatranje pauze tokom leta.

Ovo su samo smernice kako biste sačuvali zdravlje i lepotu kože tokom letnjih meseci, fokusirajući se na proizvode koji će bolje odgovarati vašim potrebama u ovim uslovima.

(mondo.rs)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas