Oglas
· · Komentari: 0
Srbija lider regiona u promovisanju praktičnog streljaštva

Ruska dominacija na beogradskim IPSC poligonima (FOTO)

Zvezda “Kobre Cupa” ruski reprezentativac Pavel Torgašov, osvojio je zlatnu medalju u najbrojnijoj diviziji produkcija

1634632008_Kobra-Cup.jpg
Kobra-Cup - foto Miloš Jevtić
Oglas

Na strelištu “Alpha” (Beograd) u organizaciji KPS IPSC “Kobre” , u okviru međunarodnog takmičenja L3, održano je poslednje, 4. kolo domaće Lige. Strelci iz Rusije, uprkos žestokoj konkurenciji uspeli su da osvoje devet medalja.

Na pobedničkom postolju: Pavel Torgašov (zlato), LJubiša Momčilović (srebro) i Aleksa Popović (bronza), fototorgashov-school

Pročitajte još: Vojne uniforme danas služe za SKRIVANJE vojnika, a nekada su imale potpuno DRUGU NAMENU! (FOTO)

Najbolji srpski IPSC strelac LJubiša Momčilović, foto Miloš Jevtić

Srpski Klub praktičnog streljaštva IPSC “Kobre”, još jednom je pokazao da je osim toga što u svojim redovima ima vrhunske strelce i odličan organizator takmičenja. Ugostili su 200 strelaca i upriličili odlično nadmetanje na poligonu.  Pored gostiju iz nekoliko evropskih država (Danske, Poljske, Austrije, Rusije, BiH, Crne Gore i Hrvatske), pucao je i veliki broj domaćih strelaca. Može se reći krem IPSC sporta.

Ruska reprezentativka, foto Miloš Jevtić

Srbija drugi dom
Najbolji strelac meča u Beogradu Pavel Torgašov izrazio je želju da i naredne godine učestvuje na takmičenjima u Srbiji.“Volim ovu zemlju i njene ljude. Imam dosta prijatelja, a sa svakim narednim dolaskom, njih je sve više. Meč je bio odličan i nimalo lak. Razlikuje se od takmičenja koja se organizuju u Rusiji. Atmosfera na strelištu bila je sjajna. Posebno mi je zadovoljstvo, što sam mogao da odmerim snage sa vrhunskim strelcem kakav je LJubiša Momčilović, jer smo bili u istoj diviziji. To je za mene velika čast. Naravno zbog velikog broja i drugih, kvalitenih takmičara iz Evrope, nadmetanje je zaista bilo festival IPSC sporta. Naša ekipa na kraju uspela je da pobedi i zauzme prvo mesto.”  

“Sve je krenulo još 2018. godine kada nam je na državnom prvenstvu Srbije u Požarevcu u gostima bio predsednik IPSC svetske konfederacije Vitalij Krijuščin” - kaže Vukota Đukić, prvi čovek IPSC kluba “Kobre” i direktor ovog meča. “Bez lažne skromnosti, smatram da smo, što je i gospodin Krijuščin tada istakao, napravili takmičenje na svetskom nivou. Taj momenat je bio ključan, impresije iz Požarevca nije krio, tako da smo sada na poligonu imali bezmalo ceo nacionalni tim Rusije predvođen generalnim sekretarom njihovog IPSC saveza Artjomom Roškovim”.

U organizaciji su učestvovali svi članovi IPSC kluba “Kobre”, foto Miloš Jevtić

Pročitajte još: Kako je američki vojni šešir dostigao kultni status: Sprečava od toplotnog udara i opekotina (VIDEO)

Višestruki prvak Rusije, juniorski šampion Sveta, vicešampion sa SP 2017. u Francuskoj i zaslužni sportista Ruske Federacije, Pavel Torgašev je pokazao da pripada svetskoj klasi. “Vodila se žestoka borba na stejdževima između njega i našeg šampiona LJubiše Momčilovića, koji je takmičenje završio na drugom mestu.

Uvek u vrhu tabele – Snežana Momčilović, foto Miloš Jevtić

Da ovaj sport i te kako ima budućnost u Srbiji, dokazao je junior Aleksa Popović iz novosadskog kluba “Spartanac”, koji je uspeo da se plasira odmah iza ove dvojice svetskih imena. Čestitam mu na uspehu - zaključuje direktor meča.

Vukota Đukić

Pratite nas na FEJSBUKU i INSTAGRAMU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas