Nova istraživanja, došla su do neverovatnih saznanja
Hemikalija epicatehin pronađena u zrnu kakaoa mogla ba da bude od velike pomoći u lečenju i prevenciji raznih bolesti, od senilnosti, preko moždanog udara, do raka.
Pročitajte još: Jača imunitet, ublažava stres.. Koliko KIVIJA dnevno treba da pojedemo?
Profesor Norman Holenberg iz Harvard medicinske škole već godinama proučava Indijance s područja središnje Amerike, čija je ishrana bogata kakaoom. On je otkrio da članovi plemena Kuna, koji žive na izolovanim ostrvima, retko imaju problema s visokim krvnim pritiskom i da su i brojevi onih koji boluju od raka, srčanih bolesti i moždanih udara mnogo manji nego kod njihovih suseda u Panami.
Rešava problem krvnog pitiska, srčane probleme i moždani udar
Razlog tome pronašao je u činjenici da to pleme svakodnevno unosi u organizam veće količine epicatehina jer piju do pet šoljica kakaoa dnevno. Holenberg je istakao da je dobrobit te hemikalije, koja se nalazi i u čaju, vinu i nekom voću i povrću, možda ogromna.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU