Oglas
· · Komentari: 0

Najbolja količina hrane za ručak i večeru: Bićete siti a nećete se prejesti

Pogledajte koju količinu hrane treba da sadrže ručak i večera da biste smršali!

1722678473_shutterstock_2289475639.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Pravilna ishrana ne znači samo odricanje od kalorija, već i uravnotežena ishrana koja podržava gubitak težine na dobar način. Ako želite da smršate, vodite računa da konzumirate sve hranljive materije koje su vašem telu potrebne. Možete da imate obilniji doručak, kako biste bili sigurni da imate dobar početak. Preporučljivo bi bilo da dan započnete proteinima i mastima, koji daju osećaj sitosti nekoliko sati.

Uravnotežen ručak:
Zdravi proteini

Oko 100-150 grama proteina, kao što su pileća prsa, riba ili mahunarke. Pomaže u održavanju mišićne mase i sagorevanju masti.

Složeni ugljeni hidrati

Oko 150-200 grama složenih ugljenih hidrata, kao što su smeđi pirinač, kinoa, slatki krompir ili testenina od celog zrna. Daju stalnu energiju i sprečavaju osećaj gladi.

Povrće

Polovinu tanjira treba napuniti povrćem, poželjno barenim. Bogato je vlaknima i esencijalnim hranljivim materijama i pomaže u kontroli apetita.

Zdrave masti

Dodajte mali deo zdravih masti, kao što je kašika maslinovog ulja, avokada ili orašastih plodova. One doprinose apsorpciji vitamina i opštem zdravlju.

Večera treba da bude lakša od ručka, ali podjednako hranljiva, kako ne bi opterećivala varenje pre spavanja.

Uravnotežena večera:
Proteini

Oko 80-100 grama nemasnih proteina, kao što su bela riba, pileća prsa ili povrće bogato proteinima. Oni uveče podržavaju oporavak mišića i održavaju vas sitima.

Lagano povrće

Napunite tanjir laganim povrćem, kao što su zelena salata, krastavci, paradajz ili brokoli. Ovo je malo kalorija, ali je bogato vitaminima i mineralima.

Složeni ugljeni hidrati

Mala količina složenih ugljenih hidrata, kao što je šolja kinoe od 100 grama, smeđeg pirinča ili slatkog krompira, pomoći će vam da se osećate sito bez dodavanja mnogo kalorija.

Zdrave masti

Dodajte malu količinu zdravih masti, kao što je kašika čia ili semenki konoplje, ili kriška avokada.

Da biste smršali, važno je da svoje telo nahranite esencijalnim hranljivim materijama i da poštujete odgovarajuće porcije za ručak i večeru. Balans između proteina, ugljenih hidrata, zdravih masti i povrća pomoći će vam da smršate na dobar način. Koristite manje tanjire da kontrolišete porcije i izbegnete prejedanje. Pijte dovoljno vode tokom dana jer dehidracija može da se pomeša sa osećajem gladi. Budite dosledni u ishrani i ne stvarajte naviku da "varate" vikendom ili uveče jer nećete moći da održite ravnotežu u ishrani.

Mondo 

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas