Koliko god bizarno zvučalo, krvarenje najbolje zaustavlja ni manje ni više nego - biber.
Hrana prvenstveno služi za kuvanje, ali neki od sastojaka koje svakodnevno koristimo mogu da nam pomognu u mnogim drugim situacijama!
Soda bikarbona
Sodu bikarbonu možemo da koristimo za bezbroj stvari - da ugasimo manju vatru, očistimo mrlje s kuhinjskih ormarića ili zidova, pobedimo perut i, ako je pomešamo s jagodama, čak i da izbelimo zube!
Kokosovo ulje
Najhranljivija maska za kosu koja će nam podariti svilenkasto mekane pramenove. Takođe, u kombinaciji sa smeđim šećerom čini sjajan piling za telo.
Pročitajte još: Može li 5 ŠOLJA ČAJA dnevno poboljšati vaše ZDEAVLJE? Mi vam dajemo ODGOVOR
Limun
Upotreba limuna van kuhinje može da vam uštedi mnogo novca. Za početak, možete prirodno da posvetlite kosu tako što ćete je pre izlaganja suncu namazati limunovim sokom. Takođe, limun može da zameni i neka skupa sredstva za čišćenje.
Pirinač
Mnogi kažu da pirinač može da upije vodu iz elektronskih uređaja. Na primer, ako vam je telefon upao u vodu, ostavite ga u kesi sirovog pirinča koji bi kroz 5 sati trebalo da upije većinu vode iz vašeg uređaja.
Pročitajte još: Reagujte na vreme: Ovi SIGNALI otkrivaju BOLESTI BUBREGA
Biber
Znate li da biber može da pomogne u zaustavljanju krvarenja? Sledeći put kad se posečete, možete da stavite malo mlevenog crnog bibera na ranu - on bi trebalo da pomogne pri zaustavljanju krvarenja. Kasnije obavezno isperite ranu mlazom hladne vode.
Krastavci
Krastavci se često koriste u tretmanima lepote - pomažu da se rashladi krv i smanje otoci. Stoga kada se sedeći put upustite u borbu sa podočnjacima stavite kriške krastavaca na kapke i jednostavno malo odspavajte.
Pročitajte još: Da li spavate u pidžami ili ne? Evo šta je preporuka
Šećer
Popili ste vrlo vruć napitak i opekli jezik? Bez brige, pospite malo šećera na područje koje ste opekli i bol bi trebalo gotovo trenutno da nestane.
So
Može brzo da ublaži bol u grlu, samo je pomešajte sa toplom vodom i malo isperite grlo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU