Oglas
· · Komentari: 0

ZVANIČNO NAJPOPULARNIJA IMENA U SRBIJI: Evo kako roditelji najčešće nazivaju decu u našoj zemlji

Snežana, Gordana, Mirjana, Milorad, Živojin, Zoran danas nisu tako česta imena u Srbiji - nije da ih nema, ali statistika kaže da se danas roditelji u našoj zemlji opredeljuju za malo drugačija imena, ali podjednako lepa i zvučna.

1725622607_558f7bf0259dda73aa0a0dc1bd5f49fc1fdf7a2e.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Izbor imena za dete ponekad je izazovno za sve roditelje i svi ga biraju sa velikom pažnjom. Činjenica je da je svako lepo za sebe i većinom ima posebno značenje koje je važno mami i tati. Ipak, ukoliko postoje dileme kako biste dali svom detetu ime, onda možete da virnite u zvanične podatke najčešćih imenima u Srbiji za 2023. godinu, prema Republičkom zavodu za statistiku.

Koja su najpopularnija ženska, a koja muška imena

Najpopularnije ime za devojčice je Sofija i grčkog je porekla - potiče od grčke reči Sophía, što znači mudrost, znanje, veština. Slede je Dunja i odnosi se ne samo na voće i simbol lepote i zdravlja, već i na "dobru slavu ili sud". Na trećem mestu po popularnosti se našla Mila i nosi značenje mile i drage osobe.

Što se tiče dečaka, Luka zauzima prvo mesto i takođe je ime grčkog porekla. Potiče od reči "luks", što znači svetlost, svetleći. Iza njega je Vasilije i smatra se da potiče od grčke reči koja u prevodu znači carski, kraljevski. Lazar je na trećem mesto i ime je hebrejskog porekla i označava "Bog je pomogao".

(RT)

 

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas