Oglas
· · Komentari: 0

VELIKI PSIHIJATAR VIKTOR FRANKL OTKRIO: U životu možete da izgubite sve, osim ove stvari

Čuveni austrijski psihijatar Viktor Frankl preživeo je teške trenutke u životu i otkrio koju stvar ne smete da izgubite u životu.

1723797228_shutterstock_2472064855.jpg
Foto: Shutterstosk
Oglas

Austrijski psihijatar Viktor Frankl imao je izuzetno težak život, ali i u tami našao je mogućnosti za lični rast. Godine 1941. završio je u koncentracionom logoru. Jedva je podnosio bol, glad i hladnoću, telo mu je bilo promrzlo, ali njegovo pozitivno razmišljanje bilo je štit protiv mnogih nevolja. Preživeo je i počeo da se bavi naučnim radovima koji se bave snagom misli i verovanja. Bio je siguran da vitalnost nije zdravo telo, već snažan duh.

"U životu možete izgubiti sve, osim jedne stvari – slobode da izaberete svoju reakciju na ono što se dešava. To određuje kvalitet života koji živimo – ne bogatstvo ili siromaštvo, ne slava ili nepoznato, ne zdravlje ili patnja. Kvalitet našeg života određen je načinom na koji se odnosimo prema stvarnosti, kakvo značenje joj pridajemo, kako se odnosimo prema njoj, kakvo stanje uma ona nam stvara."

Način na koji posmatramo svoj život i ono što nas okružuje izuzetno utiče na našu sreću i radost. Kada nosite naočare optimizma, život postaje mnogo lakši, lepši i jednostavniji, a problemi i izazovi sitniji i lako premostivi.

Frankl pronašao je jedan savršen zakon za srećan život, to je tehnika logoterapija - sačinjena od grčke reči logos - reč/smisao i reči terapia, što znači nega. Ovaj vid terapije odnosi se na terapiju smislom, odnosno predstavlja tehniku koja pomaže pojedincu da pronađe pravi smisao u svakoj životnoj situaciji.

(Sensa)

 

BONUS VIDEO

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas