Oglas
· · Komentari: 0

TEST INTELIGENCIJE: Da li možete da pronađete broj koji nedostaje za manje od 10 sekundi? (FOTO)

Proverite svoje logičke i kognitivne sposobnosti

1698318449_Foto-Shuttertsock-IQ.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Veruje se da će samo osobe sa visokom inteligencijom uspeti da reše ovaj matematički logički zadatak za manje od 10 sekundi.

Ali ako ne budete uspeli da u zadatom roku pronađete broj koji nedostaje, ne brinite, ne znači da niste inteligentni, već da je potrebno da malo više vežbate svoje logičke i kognitivne veštine.

Ovaj test inteligencije je zabavna igra koja koristi vašu domišljatost i logiku. Danas je ovaj izazov prilično složen i zahteva dobar intelektualni nivo da bi se pronašlo pravo rešenje.

 

Ovaj IQ test je posebno dizajniran da bude na višem nivou od uobičajenih testova. Dolazi u obliku kruga sa 5 brojeva unutra. Vaša misija će tada biti da pronađete broj koji nedostaje, i to za manje od 10 sekundi.

Rešenje

Da biste pronašli pravo rešenje, morali ste biti logični. Dakle, treba da dodate svaku cifru sa istom cifrom, a zatim svakom rezultatu dodate 1.

Ovo daje:

2 + 2 = 4, zatim 4 + 1 = 5

5 + 5 = 10, zatim 10 + 1 = 11

11 + 11 = 22, zatim 22 + 1 = 23

23 + 23 = 46, zatim 46 + 1 = 47

Dakle, da biste pronašli cifru koja nedostaje, morate uraditi: 47 + 47 = 94 + 1 = 95. Dakle, cifra koja nedostaje je 95.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas