Oglas
· · Komentari: 0

POUČNA PRIČA SA OSTROGA: Sveštenik hteo da ukori mladića, a naučio lekciju

Ukoliko planirate posetu manastiru Ostrog, budite spremni za taj čin. Dobro je da znate šta morate poneti, kako da se tamo ponašate i šta nikako ne biste smeli poneti sa Ostroga.

1717932421_74428_manastir-ostrog-foto-i-marinkovic_ig.jpg
Foto: I.Marinković/Novosti
Oglas

Ovom prilikom prenosimo priču sveštenika Gojka Petrovića.

Otac Gojko Perović, ispričao je kako je jednog dana u manastir Ostrog ušao jedan momak sa limenkom soka. Otac Gojko bio je šokiran postupkom mladića koji se ponašao kao da je došao na neko turističko mesto. 

- Ali, kažem sebi: "Ajde, neću ništa da mu pričam; ‘ajde da sad ne pravimo svađu!", pa, ako baš krene onu limenku da stavi, Bože oprosti, na ćivot – onda ću da reagujem.

- On ide s onom limenkom, dolazi do mene… e sad, pazite – ja mu ne pričam ništa, ali u sebi govorim sledeće stvari:

- "Magarče jedan, je l imao ko da te nauči kako se ulazi u crkvu?! Pa, je li moguće da ne znaš da ne treba ta limenka da se unosi kod mošti Svetog Vasilija?! Pa, gde ti je pamet!? Jesi li glup, jesi li lud", ja to sve u sebi govorim o tome momku.

- On je prišao. E, da li je on sad osetio šta mu ja pričam u svome srcu, okrenuo se i kaže:

"Oče, je l vruće?"

Ja kažem: "Pa, jeste!"

Kaže on: "Evo malo soka da se osvežite."

"Eto kako srce radi, kako duša radi, a sve ti se čini ti to radiš iz najveće pobožnosti! On je grešnik, on nosi limenku, ja sam sveštenik, ja ga osuđujem – i to s pravom! Pogledajte kako može čovek da se prevari!"

U suštini, Hristos kaže: "Ne sudite, da vam se ne sudi. Nemojte nikoga da osuđujetete."

(N portal)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas