Oglas
· · Komentari: 0

PRAVILA PONAŠANJA U KRALJEVSKOJ LOŽI NA VIMBLDONU: Poštuju se više od 100 godina, a jedna stvar je strogo zabranjena

Kada je turnir sa najdužom tradicijom u pitanju, postoje stroga pravila koja moraju da poštuju svi koji imaju mesto u kraljevskoj loži, pa tako i Kejt Midlton koja će uručiti trofej pobedniku

1720958758_Foto-Profimedia-Vimbldon.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kejt Midlton pratiće danas finale Vimbldona iz kraljevske lože, koja datira još iz 1922. godine i ima stroga pravila.

Uz ulaz samo po pozivu, samo najveće zvezde dobijaju jedno od 74 luksuzna sedišta, a kada uđu, gosti moraju da poštuju veoma stroga pravila.

Kraljevska palata potvrdila je juče vest da će princeza prisustvovati finalu Vumbldona uprkos mučnoj borbi sa rakom. Ona će tradicionalno uručiti trofej šampionu, a to će biti ili Novak Đoković ili Karlos Alkaras.

Kada je turnir sa najdužom tradicijom u pitanju, postoje stroga pravila koja moraju da poštuju svi koji imaju mesto u kraljevskoj loži, pa tako i Kejt Midlton.

Samo je nekolicina odabranih pozvana da meč posmatra iz Kraljevske lože Centralnog terena, prenosi Mirror.

Ko može u ložu?

Gosti lože moraju dobiti poziv lično od predsednika "All England Club-a". Britanske i prekomorske kraljevske porodice su dobrodošle. Pozivi su takođe upućeni šefovima vlada, ljudima iz sveta tenisa, komercijalnim partnerima, britanskim oružanim snagama, istaknutim medijskim organizacijama i pristalicama britanskog tenisa.

Pravila

Gosti kraljevske lože moraju ispuniti i određena očekivanja, koja se ne zahtevaju od sportskih navijača koji sede na drugim mestima.

Naime, moraju obući "smart" odelo. Vimbldon savetuje da ovo znači nošenje odela ili sakoa, plus kravata, za muškarce. Međutim, za razliku od drugih formalnih prilika, od žena se traži da ne nose šešire, kako nikome ne bi zaklanjale pogled. Ovo pravilo moraće da ispoštuje i Kejt.

Nema više naklanjanja

Sve do 2003. takođe bila je tradicija da se igrači naklone članovima kraljevske porodice u Kraljevskoj loži, kada ulaze ili izlaze iz Centralnog terena, ali ova praksa je prekinuta u skladu sa željom NJ.K.V vojvode od Kenta, predsednika Kluba, sa jedinim izuzetkom ako prisustvuje monarh.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas