Oglas
· · Komentari: 0

ORIGINALNI SIJAMSKI BLIZANCI: Imali žene i ukupno 21 dete, braća umrla istog dana (FOTO/VIDEO)

Braća Čang i Eng Bunker rođeni 11. maja 1811, na Sijamu - današnji Tajland, bili su nerazdvojni blizanci srasli ligamentom koji se nalazio iznad njihovih kukova

1712135661_Foto-Vikipedia-sijamski-blizanci.jpg
Foto: Vikipedia
Oglas

Majka ih je ohrabrivala da što više istežu ligament kojim su spojeni kako bi mogli da, koliko je moguće, funkcionišu "razdvojeno" što su i uspeli jer se ligament kojim su povezani proširio čak 12 centimetara.

Kao rezultat njihove slave, termin sijamski blizanac postao je da se koristi za sve blizance spojene nekim delom tela, bilo koje nacionalnosti.

Foto: Vikipedia

Trčali su, plivali, pomagali roditeljima u poljoprivredi i kućnim poslovima. Jednom prilikom ih je primetio Britanac Robert Hanter i ubedio njihove roditelje da ih povede na Zapad u cirkus, na šta su oni pristali. Tamo su nastupali i do šest dana nedeljno, radili salto, podizali tegove i igrali su šah.

Doktori su otkrili da su oba brata osećala isto, ako na primer golicaju samo jednog ili ako je jedan pojeo nešto što mu se ne sviđa to bi osetio i drugi. Bili su veoma inteligentni.

Godine 1838. se sele u Severnu Karolinu i tamo upoznaju dve sestre svog komšije. Čang se odmah zaljubio u jednu od sestara, a i ona mu je uzratila ljubav, pa je tako bilo dogovoreno da se i Eng oženi drugom sestrom.

Nikome nije bilo jasno kako su parovi imali normalan seksualni život, ali su i jedni i drugi imali mnogo dece. Čang je imao desetoro dece, a njegov brat Eng čak 11.

Foto: Vikipedia

Krevet u kojem su spavali bio je napravljen za četvoro i braća su ležala u sredini dok su njihove žene bile sa strane.

Za vreme građanskog rata su ostali bez novca pa su odlučili da se vrate cirkusu.

Jednom prilikom Čang je doživeo infarkt pa je njegova cela desna strana ostala paralizovana. Blizanci nikako nisu želeli da budu razdvojeni sve dok nisu došli do godina kada su krenuli da se plaše da će jedan od njih umreti i da će drugi živeti sa lešem.

Međutim, doktori nisu hteli da ih razdvoje.

Godine 1874. Čang dobija bronhitis i dva dana kasnije je preminuo. Eng se probudio pored mrtvog tela i uspaničen nije znao šta da radi. "Onda i ja idem", rekao i je i od tuge i bola preminuo nakon samo tri sata.

 

(Informer)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas