Da li ste mislili da je piletina sa parmezanom specijalitet koji dolazi iz Italije?
Italijanska kuhinja omiljena je milionima ljudi širom sveta, ali za mnoga jela koja vezujemo za italijansku kuhinju zapravo i ne znamo pravo poreklo ni iz kog dela sveta nam dolaze. Iako su ukusi božanstveni i sadrže sastojke karakteristične za Italiju, ovo su najukusnija jela koja zapravo nemaju nikakve veze sa italijanskom kuhinjom.
Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)
Zapravo, većina jela koja zovemo "italijanskim" zapravo su potekla iz Amerike, a samo se koriste sastojci koji se tradicionalno koriste u italijanskoj kuhinji. Donosimo vam 5 "italijanskih" jela koja to uopšte nisu.
Alfredo testenina
Ovu testeninu ćete takođe pronaći samo u Americi. Sprema se od pavlake za kuvanje i parmezana, ali Italijani gotovo nikad ne koriste pavlaku za kuvanje u receptima.
Marinara ili paradajz sos
Iako je uobičajen i ljudi ga masovno stavljaju na testeninu i picu, to nema veze ni sa jednim italijanskim umakom. Marinara umak gotovo isključivo čine paradajz, pravi italijanski umaci imaju malo paradajza i puno drugih sastojaka poput maslinovog ulja i začina. Tako jelo bude laganije, a ukus delikatniji.
Pročitajte još: Najdominatnije žene rađaju se u ova ČETIRI ZNAKA: Uživaju da budu glavne u svakoj situaciji
Piletina sa parmezanom
Ovo jelo u italijanskoj kuhinji ne postoji, izmislili su ga Amerikanci.
Pohovani štapići mocarele
Jedina veza ovih štapića i Italije je mocarela, sir koji potiče sa juga Italije. Inače, je ovo u potpunosti američka izmišljotina.
Italijanska peciva
Italijanska peciva zapravo nemaju nikakve veze sa Italijom. To je američki izum prepun salame, sira i debelo narezanog povrća.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU