Oglas
· · Komentari: 0

Prvi zvanični portret kralja Čarlsa izazvao brojne polemike: Jedna boja dominira, a nepoznato je zbog čega (FOTO)

Bakingemska palata otkrila je prvi zvanični portret kralja Čarlsa III od njegovog krunisanja u maju prošle godine

1715864960_16e236a2ca683b23a5950cbe103ef4997c95d380.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Novi portret neki bi okarakterisali kao smeo, a neki kao nebičan i avangardan portret kojim dominira crvena boja.

U kratkom video snimku koji je kraljevska porodica objavila na platformama društvenih medija, kralj Čarls se može videti kako otkriva sliku.

Slika prikazuje kralja u crvenoj uniformi Velške garde, čiji je pukovnik postao 1975. godine, navodi se u saopštenju Bakingemske palate. Kralj pozira s rukama na maču, u pozadini sa dominantnom crvenom bojom, dok mu iznad ramena lebdi leptir.

Portret kralja Čarlsa III veličine 2,9 sa dva metra naslikao je britanski umetnik Džonatan Jeo.

- Slično kao leptir kojeg sam naslikao kako lebdi iznad njegovog ramena, ovaj portret je evoluirao kako se transformisala uloga subjekta u našem javnom životu - rekao je Jeo u izjavi koju je objavila Bakingemska palata i dodao:

- Dajem sve od sebe da uhvatim životna iskustva urezana u lice svake pojedinačne osobe. U ovom slučaju, moj cilj je takođe bio da se osvrnem na tradiciju kraljevskog portretisanja, ali na način koji odražava monarhiju 21. veka i, iznad svega, da prenesem duboku ljudskost subjekta.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas