Oglas
· · Komentari: 0

Megan Markl i princ Hari prekinuli tradiciju staru 64 godine: Novi potez para o kome se priča

Megan Markl i princ Hari rešili su da deci promene prezime

1721309190_b099b37e224995f4d1f6f02f53938f53467507e4.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Još sada već davne 1960. godine tajno veće odlučilo je da će potomci kraljice Elizabete II, osim onih koji imaju titulu princeze ili princa ili žena koje će se udati, nositi prezime Mountbaten-Vindsor. Ali, princ Hari i Megan Markl rekli su da tako više neće moći.

Megan Markl i princ Hari su odlučili da promeni prezimena svoje dece, princeze Lilibet i princa Arčija, a tu su vest objavili na svojoj kraljevskoj web stranici sussex.com.

Arči i Lilibet se tako od sada prezivaju Saseks.

Neke je ova odluka šokirala, a drugi tvrde da je ovo odluka koja je značajna za Harijevu porodicu jer pokazuje njihovo zajedništvo i snagu.

- Stvarnost je vrlo jednostavna - biti Saseks je njihov posao, a porodica sada prvi put ima isto prezime. To je velika stvar za svaku porodicu. To predstavlja njihovo ujedinjenje i njima je to trenutak ponosa, komentirao je izvor za The Times, prenosi Jutarnji list.

Podsetimo se da deca princa Harija i Megan Markl po rođenju nisu dobili titule princeze i princa, ali to se promenilo kad je njihov deda, kralj Čarls, došao na vlast 2022. godine.

(Blic Žena)

BONSU VIDEO

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas