Oglas
· · Komentari: 0

„Još uvek je opasno“: Princ Hari o povratku Megan Markl u Veliku Britaniju

Princ Hari se u nedavnom novom intervjuu dotakao kraljevske poroice, kao i supruge i dece i objasnio da ima veliki strah da sa Megan ode u Veliku Britaniju.

1722066432_406dc576a30db1319b54ab73dc56e8d8e17c9f65.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Vojvoda od Saseksa (39) govorio je o svojoj zabrinutosti za bezbednost svoje porodice tokom novog intervjua za dokumentarni film "Tabloids on Trial", koji je premijerno prikazan 25. jula.

- I dalje je opasno, i sve što je potrebno je jedan usamljeni akter, jedna osoba koja čita ove stvari da bi delovala na osnovu onoga što su pročitali. I da li je to nož ili kiselina, šta god da je. To su stvari koje me iskreno brinu. To je jedan od razloga zašto neću da vratim svoju ženu u ovu zemlju.

Princ Hari je ranije rekao da se "osećao prinuđenim" da se povuče sa svoje kraljevske uloge i napusti Ujedinjeno Kraljevstvo, navodeći kao razlog zabrinutost za bezbednost svoje porodice. Ubrzo nakon što je par objavio svoju odluku da se povlači sa funkcija viših članova kraljevske porodice, Izvršni komitet za zaštitu kraljevske porodice i javnih ličnosti (RAVEC) ukinuo je njihovo automatsko pravo na obezbeđenje. Iako je vojvoda od Saseksa ponudio da pokrije troškove obezbeđenja, ponuda je odbijena, a ranije ove godine, sudija Višeg suda Piter Lejn potvrdio je odluku o smanjenju njegovog obezbeđenja.

U izjavi Visokom sudu u Londonu u to vreme, princ Hari je rekao da mu je potrebno policijsko obezbeđenje za njegovo dvoje dece - princa Arčija (5) i princezu Lilibet (3), da se „osećaju kao kod kuće“ u svojoj rodnoj zemlji.

- Velika Britanija je moj dom. Velika Britanija je centralna za nasleđe moje dece i mesto na kome želim da se osećaju kao kod kuće koliko i tamo gde trenutno žive u Sjedinjenim Državama - rekao je Hari.

- To se ne može desiti ako nema mogućnosti da ih zaštitimo kada su na tlu Ujedinjenog Kraljevstva. Ne mogu tako da dovedem svoju ženu u opasnost, a s obzirom na moja životna iskustva, ne želim i sebe da nepotrebno dovedem u opasnost - dodao je on, prenosi Pipl. 

Princ Hari i Megan (42) preselili su svoju porodicu u Kaliforniju 2020. godine. Dok se sin kralja Čarlsa vraćao u svoju domovinu u više navrata od tada, uključujući krunisanje njegovog oca u maju 2023., vojvotkinja od Saseksa se samo vratila u Veliku Britaniju u nekoliko prilika. NJena poslednja poseta bila je u septembru 2022. tokom sahrane kraljice Elizabete.

Upitan o odluci članova kraljevske porodice da ne govore o tom pitanju, on je rekao:

- Mislim da je sve što se odigralo pokazalo ljudima šta je istina. Za mene, misija se nastavlja. Ali to je izazvalo deo raskola .

Međutim, princ Hari je rekao da ga je njegova baka, pokojna kraljica Elizabeta podržala pre nego što je umrla.

- Imali smo mnogo razgovora pre nego što je ona umrla, ovo je nešto što je ona podržavala, znala je koliko mi ovo znači. Ona je tamo i govori, "Dovedi ovo do kraja", bez pitanja.

Kada se pojavila tema o nedavnim dijagnozama raka njegovog oca, Kralja Čarlsa i snaje Kejt Midlton, princ Hari je rekao:

- Te dve stvari su potpuno odvojene. Moj otac, moja snaja i ja i pravne bitke su dve potpuno različite stvari.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas