Oglas
· · Komentari: 0

"JESI LI SE ZALJUBIŠKA?": Sloboda Mićalović otkrila kako je izgledao prvi njen susret sa Mandom kada je imala samo 9 godina

Na ovogodišnjem 59. Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, tradicionalno je dodeljeno prestižno glumačko priznanje Milorad Mandić Manda, glumici Slobodi Mićalović za ulogu Katarine u filmu “Jorgovani”

1725097533_Foto-Ataimages.rs-Sloboda-i-Manda.jpg
Foto: Ataimages.rs
Oglas

Ova prestižna nagrada ustanovljena je 2017, godinu dana nakon iznenadne smrti Milorada Mandića Mande.

Osnovali su je producentska kuća “Contrast Studios” i kompanija “Ringier Srbija”, u saradnji sa Udruženjem filmskih glumaca Srbije, a na predlog glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića i kao takva se, već tradicionalno, dodeljuje na Filmskim susretima u Nišu za najbolje glumačko komediografsko ostvarenje u domaćem filmu tokom jedne godine.

Odluku o izboru laureata donosi stručni žiri, na čijem je čelu glumica Anastasia Anja Mandić.

- Imam potrebu da se zahvalim što se čuvate sećanje na tako velikog glumca, na tako dobrog čoveka- počela je priču za “Blic” Sloboda Mićalović, a onda se prisetila kako je teklo njeno poznanstvo sa pokojim Miloradom Mandićem Mandom.

- Moj prvi susret sa Mandom je bio u Leksovcu kada sam ima devet godina u emisiji “S one strane duge”. Od velikog broja dece, Manda je izvukao baš mene i tada započinje naše zajedničko putovanje. LJubav prema Mandi se rodila dosta ranije. On je bio heroj mog detinjstva, a onda smo postali kolege, a zatim i dobri prijatelji. Moglo bi se reći do poslednjeg daha. Ova nagrada koju “Contrast Studios” meni dodeljuje je najznačajnija koju sam do sada dobila- rekla je emotivno Sloboda, pa nastavila:

- Ali kada se osvrnem, leurati koji su na tom spisku, koji su imali tu sreću, čast i privilegiju da imaju u svojoj kolekciji nagradu Milorad Mandić Manda, zaista je pažljivo birana. Jako mi je potresno da govorim u prošlom vremenu o svom heroju, ali sa druge strane sam srećna što sam imala tu čast, privilegiju da delim scenu s njim, kadar, lepe trenutke, rođenja dece, rođendane, premijere, sve do njegovog poslednjeg trenutka na sceni.

Prema njenim rečima, iz godine u godinu, se ona na profesionalnom planu trudi da bude što bolja.

- Ja kao glumica uspevam da napredujem i zapravo prelazim u jedan drugi zreliji period- istakla je Sloboda, koju ove jeseni i zime očekuju mnogi projekti.

- Što se tiče mojih budućih radova trenutno snimam “Ubice mog oca 7”. Završila sam “Konstantinovo raskršće”, potom me očekuje veoma zanimljiv film u februaru, pozorišna sezona u JDP. Osim matičnog pozorišta igram u Naradnom, Zvezdari, Teatru na brdu. Izdvojila bih predstave “Pučina”, “Alisa u zemlji strahova”, “Vatre”, “Sorele” koja je već kultna, ali i “Dečje povrede” sa Vukom Kostićem koja je na kraju sezone proglašena u tri naj predstave koje treba pogledati u Beogradu- rekla je ona.

Zaljubiška sam u umetnost

Sloboda se prisetila i zanimljivog pitanja kojeg je postavio Manda kada je ona imala svega devet godina.

- On je mene tad davno pitao: “Jesi li se zaljubiška?”, ja sam tada odgovorila da jesam, ali sam tek kasnije shvatila koliko je to pitanje bilo veliko, ozbiljno. Evo, da kažem, jesam, zaljubiška sam u umetnost, zbog tebe, u dobre ljude, u rad, u iščekivanje, u padove, uspone! Nije dovoljno biti samo dobar glumac, već i dobar čovek i dobar glumac - navela je ona, uz ovacije Sloboda.

(Blic)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas