Oglas
· · Komentari: 0

Al Paćino umalo preminuo od kovida: "Rekli su mi da mi je puls nestao"

Al Paćino do sada nije govorio o svojoj borbi sa teškim virusom

1728308766_profimedia-0856192625.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Osamdesetčetvorogodišnji oskarovac Al Pačino otkrio je šta je sve proživeo tokom pandemije koronavirusa, kao i da se zarazio 2020. godine i da je bio na ivici života i smrti.

„Rekli su mi da mi je puls nestao. Bilo je kao da sam tu, a nisam. Pomislio sam: 'Čoveče, nemaš čak ni sećanja o tome. Nemaš ništa'“, rekao je Pačino za Njujork tajms.

Zvezda Kuma i Lica sa ožiljkom prisetio se da se nije osećao „neuobičajeno loše“ kada se razboleo, imao je groznicu i dehidrirao je pre nego što je izgubio svest.

„Sedeo sam u kući i samo sam nestao. Tek tako, nisam više imao puls“, istakao je glumac.

Stigla je hitna pomoć, a kada je otvorio oči video je tim medicinskog osoblja u svojoj dnevnoj sobi, šest bolničara i dva doktora.

- Bili su obučeni kao da su došli iz svemira. Bilo je šokantno otvoriti oči i ugledati tako nešto. Svi su bili oko mene i samo sam čuo: 'Vratio se. Tu je - prisetio se Pačino.

Govoreći za časopis Pipl, glumačka legenda sumnja u to da je nakratko umro, uprkos tome što je medicinska sestra potvrdila da nije imao puls.

- Razmišljao sam o tome da sam iskusio smrt. Mada mislim da nisam umro, iako su svi mislili da jesam. Nisam video nikakvo belo svetlo ili bilo šta tako. Nema ničega tamo posle smrti - ispričao je za Njujork tajms.

Ipak, Pačino kaže da je celo iskustvo pokrenulo u njemu egzistencijalnu refleksiju i razmišljanje o životu i smrti.

- Kao što Hamlet kaže: 'Biti ili ne biti; Te zemlje neotkrivene iz čijih međa se nijedan putnik vratio nije.' Nikada o tome nisam razmišljao. Mada, znate nas glumce – zvuči dobro kada kažete da ste umrli jednom. Šta postoji kada više nema ničega - naveo je glumac.

Napominje, međutim, da mu bliski susret sa smrću nije promenio način na koji gleda na život.

(RTS)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas