· · Komentari: 0
MOBILNI

Ako uključite OVU OPCIJU na telefonu, baterija na Androidu će trajati duže

Postupak je vrlo jednostavan

Depositphotos_312532794_xl-_620x0.jpg
Foto: Depositphotos

Gugl je, kada je objavljen Android 9.0 Pie, naznačio da rad na mobilnom uređaju u "mračnijem" režimu produžava životni vek baterije. Izlaskom Androida 10 u 2019, Gugl je dodao "mračni režim" i omogućio programerima da integrišu ovu opciju u svoje aplikacije.

Pročitajte još: Da li kupujete onlajn? To može imati velike POSLEDICE po vaše ZDRAVLJE

Ovo je uvedeno pošto sav beli, prazan prostor na ekranu vašeg mobilnog telefona zahteva više energije i troši više energije. Ako uključite crnu pozadinu, štedite energiju baterije.

Takođe, upotreba crne pozadine ima potencijalne zdravstvene koristi, jer neka istraživanja pokazuju da ovaj režim omogućava manje naprezanje očiju, posebno kada je okruženje slabo, kaže Cnet.

Kako da aktivirate pozadinu crnog ekrana?

Postupak opisan u nastavku može da se razlikuje u zavisnosti od uređaja koji koristite. Međutim, ovo su osnovni koraci koje morate da preduzmete i ne bi trebalo da bude teško.

Idite u Podešavanja (Settings) i izaberite Ekran (Display). Ovde pronađite opciju "dark theme" i pomerite prekidač na opciju Uključeno (On).

I to je to.

Pročitajte i: OPREZ! Možda ste žrtva "BENČINGA" ili "MOSTINGA", a da toga niste ni svesni - evo šta to ZNAČI!

Ako imate problema sa pronalaženjem ove opcije, koristite pretragu na svom mobilnom telefonu da biste uneli jedan od sledećih termina: "dark theme", "dark mode" ili "night theme"...

Nakon aktiviranja ove opcije, pozadina će se promeniti iz bele u crnu.

U ovom režimu sistem i neke druge aplikacije, kao što su Gmailili Messages, koje su ažurirane da podržavaju „dark mode“, automatski će menjati svoj izgled na osnovu novih postavki sistema.

Neke aplikacije to neće automatski uraditi, ali pitaće vas da li želite ovu promenu ili ne.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.