Oglas
· · Komentari: 0

TOP 7 ČINJENICA O PARIZU: Zašto Ajfelov toranj svakog leta PORASTE za 15 cm

Pariz je svima poznat kao grad ljubavi i mode i svima preporučujemo da ga posete.

1708696205_Pariz-ajfelov-toranj-foto-Shutterstock-2.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smešten je na obalama reke Sene u severnoj Francuskoj, u središtu pokrajine Ile-de-France, također poznate kao "Pariška regija" Stanovništvo grada Pariza, u svojim od 1860. uvelike nepromijenjenim granicama, procijenjuje se na nešto više od dva miliona stanovnika. 

Pročitajte još neke zamiljive činjenice i Parizu.

1. Jeste li znali da Ajfelov toranj nije iste visine tokom cele godine?

On svakog leta naraste čak i do petnaest centimetara 

2. Pariz je najposećeniji grad na svetu. Svake godine ga poseti oko 25miliona ljudi 

3. Jedan od nadimaka glavnog grada Pariza je "Grad svetla. Dobio ga je jer je bio jedan od prvih gradova na svetu koji je imao uličnui rasvetu.

4. Najposećeniji muzej na svetu Louvre se nalazi u Parizu i tamo se čuva čuvena Mona Lisa. 

5. U celom gradu se nalazi samo jedan znak stop.

 

@kvizoteka2 Koji grad je sljedeći? #fyp #foryoupage #trending #viral #balkan #like #comment #follow #share #cinjenice #facts #pariz #paris ♬ Spooky, Quiet, Scary Atmosphere Piano - Bucyrus Audio

6. U Parizu postoji kip slobode koji gleda prema kipu slobode u Americi i pokazuje prijateljstvo između ove dve zemlje

7. U ovom gradu se nalazi kuća koja je široka samo 110 centimetara što je čini jednom od najužihi kuća na svetu.

BONUS VIDEO:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas