Oglas
· · Komentari: 0

Ovaj grad je proglašen za najbolju kulinarsku destinaciju u Evropi prema svetskoj zajednici kuvara

Glavni grad Portugalije proglašen je za najbolju kulinarsku destinaciju u Evropi, na godišnjoj dodeli nagrada „World Culinary Awards“, održanom u Dubaiju.

1729330604_shutterstock_2303315841.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Grad Lisabon poznat je po svojoj bogatoj kulturi, zadivljujućoj arhitekturi, brdovitom gradskom pejzažu i hrani. Ako ste ikada posetili portugalsku prestonicu, znate da njene ulice počinju da mirišu na slatku vanilu u ranim jutarnjim satima dok pekari spremaju različita peciva, uključujući čuvenu paštel de natu.

Svake godine se održava takmičenje koje ima za cilj promocije globalne kulinarske kulture i podsticanje gastronomskog turizma.

U trci za ovo prestižno kulinarsko priznanje našli su se Pariz, London, Barselona, Beč, Firenca i Kopenhagen.

Pobednike biraju kulinarska zajednica, stručnjaci iz oblasti industrije i potrošači u skladu sa zvaničnim pravilima organizacije.

„Nagrada se dodeljuje za kvalitet gastronomije po kojoj je Lisabon poznat. Lokalna ekonomija je sve više prepoznatljiv faktor Lisabona, a gastronomija u velikoj meri doprinosi kvalitetu turizma“, rekao je Karlos Moedas, gradonačelnik Lisabona na konferenciji za medije.

Lisabonska kuhinja poznata je po svojoj raznolikosti i kvalitetu hrane

Grad ima sedamnaest restorana sa jednom i dve Mišelin zvezdice, koji se nalaze u turističkim brošurama.

Nagrađeni su i neki od kafića i pekara priznanjem koje dodeljuje Food and Vine.

Porto je drugi portugalski grad koji je osvojio nagradu za najbolju evropsku kulinarsku destinaciju u nastajanju. On je drugi grad po veličini u Portugaliji poznat po čuvenim vinima i posebnom kulinarskom nasleđu, gde posetioci mogu da uživaju u vrhunskim restoranima koji takođe imaju Mišelin zvezdice.

Inače, u SAD za najbolji kulinarski grad proglašen je Los Anđeles.

(RTS)

BONUS VIDEO

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas