Oglas
· · Komentari: 0

TRIK ZLATA VREDAN: Kako da sprečite prskanje ULJA dok pržite hranu?

Mnogi će se iznenaditi koliko je prosto

1708772678_Foto-Shutterstock-przenje-hrane.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Čišćenje ulja koje je isprskalo kuhinjske elemente i zidove je zaista najmanje zabavan deo posla. I tokom prženja ulje nam može upropastiti garderobu ili nas isprskati po koži. Ako se mučite sa svim navedenim, evo sjajnog trika kojim se možete poslužiti kad sledeći put budete spremali hranu.

Umesto da, kao i obično, sipate ulje u tiganj, pa ga potom stavite na šporet, prazan tiganj najpre dobro zagrejte, a tek kada bude bio vruć, dodajte ulje u njega, dok ne dostigne temperaturu koja je neophodna za prženje (oko 170 stepeni). A pre nego što spustite hranu u tako zagrejani tiganj, malo posolite to ulje koje ste sipali, piše „allrecipes.com“.

Trik je u tome da u vrelo ulje u tiganju dodate samo prstohvat soli dok se ono ne rasprsne ili stvori mehuriće.

Nemojte dodavati previše, jer ćete pokvariti ukus hrane.

Još jedan savet za smanjenje divlje reakcije vrućeg ulja je da potpuno osušite povrće ili meso koje koristite papirnim ubrusom. Sadržaj vode u hrani koja se meša sa uljem glavni je krivac za iznenadno prskanje koje izaziva nerede – i moguće povrede.

Paniranje i brašnanje vaše hrane takođe može pomoći da se apsorbuje višak tečnosti iz hrane tokom procesa kuvanja, piše „The Daily Meal.com“.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas