Tiganj je nekada zaista teško očistiti.
![1622708294_Depositphotos_121547304_s-2019.jpg](/cache/images/f/6/d/7/e/f6d7e54311380fed1e479cee2dcd7d3794db0a4f.jpg)
Tiganj je deo posuđa koji koristimo gotovo svakodnevno. Nakon samo nekoliko upotreba može da se dogodi da ona strana koja je na ringli postane tamna i zagorela.
Međutim, tiganj je lako očistiit ukoliko znate nekoliko trikova. Sastoke već imate u kuhinji. Potrebno vam je samo malo soli, sode bikarbone i deterdženta za pranje sudova.
Pročitajte još: NOVINE I LIMUN za BRISANJE PROZORA? Postupak brisanja koji ne ostavlja tragove i mrlje
Čišćenje tiganja
Za početak pospite so po dnu tiganja (zadnja strana koja je zagorela), a zatim dodaje sodu bikarbonu i deterdžent. Sve zajedno sjedinite i obrišite, a onda pokrijte papirni ubrusom ili salvetom i prelijte alkoholnim sirćetom. Pustite da odstoji pet minuta. Zatim sve skinite i operite.
Pročitajte još: Neprijatan miris tek opranog veša? Evo zašto se to dešava, rešenje postoji
Trebalo bi da nakon postupka dobijete u potpunosti čist tiganj.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU