Bela jaja je lakše ukrasiti i obojiti od žutih, pa ukolko niste pripremili dovoljno belih, nije kasno...
Proces izbeljivanja jaja je jednostavan, a ne treba vam ni mnogo sredstava već sve imate u kuhinji. U samo nekoliko koraka dobićete bele ljuske koje možete da ukrašavate prema žeji.
Šta vam je potrebno:
- voda
- sirće
- jaja
Pročitajte još: Prekiselo jelo ili pretvrdo meso? Otkrivamo vam kuhinjske trikove koje možete rešiti sodom bikarbonom
Postupak:
Stavite jaja u šerpu i dodajte vode i sriće u razmeri jedan prema jedan. Dodajt čašu sirća, pa čašu vode tako sve dok jaja nisu potpuno prekrivena tečnošću. Sledeći korak je da ih tako prokuvate. Dok kuvate stvaraće se pena koju treba da sklonite kašikom.
Kad voda provri, kuvajte jaja još desetak minuta. Nakon što ste ih skuvali, sipajte hladnu vodu i ostavite ih da odstoje nekoliko minuta.
Ovaj proces može da stanji ljusku, pa bi trebalo da budete pažljiviji tokom ukrašavanja.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK