Sos od pečuraka može učiniti "obične" šnicle, pečenu ribu ili bilo koji obrok od mesa još ukusnijim, ako ga pripremite na odgovarajući način
Savetujemo vam kako da napravite savršen egzotičan preliv.
Na dve kašike zagrejanog maslaca dodajte kašiku maslinovog ulja, pa sitno iseckan luk (glavica crnog i četiri čena belog) i dinstajte. Dodajte 300 g pečuraka koje ste oprali i isekli na tanke listove, a onda sve lagano promešajte. Dinstajte tri-četiri minuta. Malo posolite, a zatim dodajte dve kašike belog vina. Posle pet minuta ubacite sitno iseckan peršun i majčinu dušicu.
Kada se pečurke uprže sipajte 400 ml pavlake za kuvanje. Čim provri smanjite temperaturu i ostavite da se sos krčka još 15 minuta. Pobiberite i sklonite sa ringle.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU