Ovo jelo možete praviti i sa decom, a vaši ukućani će biti oduševljeni
Predjelo koje vašu trpezu može učiniti savršenom za predstojeći praznik.
Sastojci
- Paradajz
- Patlidžan
- Tikvica
- crni luk
- krompir
- šargarepa
- pečurke
- paprika (poželjno je da budu različitih boja)
- feta sir
Pročitajte još: Kako da napravite LIMUNADU od JAGODA - prolećni napitak koji je gotov za MINUT ! (RECEPT)
Sastojci za marinadu
- 2 čena belog luka
- veza peršuna
- 1/2 dl ulja
- pola limuna
- so
- štapići za ražnjiće
Ređajte povrće tako da ražnjić bude što šareniji.
Naseckajte povrće i nanižite na štapiće. Vodite računa da ih rasporedite tako da ražnjići budu šareni. Sir stavite na jedno do dva mesta jer je jakog ukusa.
Poređajte ih po tepsiji, koju ste prekrili papirom za pečenje.
Posolite, poprskajte uljem i limunovim sokom.
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u SrbijiPrekrijte folijom i pecite 220 stepeni, oko 45 minuta.
U međuvremenu napravite marinadu.
Kada je povrće omekšalo, premažite ga sa malo marinade i poslužite.