Postaće vam omiljene.
Vreme je slava, a svaku slavsku trpezu možete obogatiti ukusnim salatama, koje su idealne za zimske slave. Bogate i jake, sigurno će oduševiti vaše goste.
Pročitajte još: JEŽ KOLAČI: Ukusna poslastica kojom možete UKRAŠAVATI torte ili prazničnu trpezu (RECEPT)
Recept za pileću salatu sa kikirikijem
- 350 g pilećeg filea
- 200 g kisele pavlake
- 150 g majoneza
- 100 g pečenog kikirikija
- 100 g susama
- 1 kašičica senfa
- 4-5 kiselih krastavčića
Prvo obarite piletinu i iseckajte na kockice kad se prohladi. Susam na suvo propržite par minuta da blago porumeni, ali ne previše da ne postane gorak. Kikiriki u blenderu usitnite, a krastavčiće sitno iseckajte. Sve sastojke sjadinite. Ako niste uzeli pečeni slani kikiriki onda posolite. Ako je kikiriki slan, onda dodajte malo soli po ukusu.
Recept za brzu salatu sa kačkavaljem
- 100 grama susama,
- 250 grama praške šunke ili salame po želji
- 200 grama kačkavalja,
- 1 čaša kisele pavlake od 400 grama
Propržiti susam na tiganju, pa pomešati sa ostalim sastojcima.
Recept za karfiol salatu
- 1 glavica karfiola
- 3 kuvana jajeta
- kisela pavlaka
- ulje
- šećer
- sirće
- so
- mirođija po želji
Karfiol podeliti na cvetove, pa obariti u slanoj vodi. Dobro ga ocediti i staviti u činiju. U dublju posudu staviti ulje, so, sirće, malo šećera i pavlaku, sve dobro izmešati i preliti karfiol. Iseckati barena jaja i promešati. Ukrasiti mirođijom.
Recept za salatu sa šunkom i sirom
- 400 grama sira
- 6 kašika kisele pavlake
- 300 grama šunke
- 4 kisela krastavčića
- 1 veza peršuna
Iseckati šunku, krastavčiće i peršun. Pomešati sir i pavlaku, pa izgnječiti da se dobije ujednačena masa. Dodati naseckane sastojke pa promešati.
Recept za kukuruz salatu
- 2 jajeta
- 200 grama kikirikija
- 200 grama majoneza
- 200 grama kisele pavlake
- 400g kukuruza šećerca
- 50 grama susama
Jaja obariti, belanca iseckati, a žumanca izmrviti. Susam kratko propržiti dok ne dobije braon – zlatnu boju i ostaviti da se prohladi. Kikiriki sitno iseckati. U velikoj činiji sjediniti sve sastojke i začiniti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU