Oglas
· · Komentari: 0

Napravite DOMAĆE JABUKOVO SIRĆE, jer najbolje pomaže kod OVIH zdravstvenih problema (RECEPT)

Dobro je imati domaće jabukovo sirće pri ruci.

1632302747_apples-1008880_1920.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Razlika između industrijskog i domaćeg jabukovog sirćeta je tolika da je teško uopšte i praviti poređenja. Osnovna razlika: domaće jabukovo sirće miriši na jabuke, a što se tiče kiseline mnogo više podeća na kiseliji sok od jabuke nego na mnogo kiselije industrijsko sirće. 

Pročitajte još: RECEPT za DOMAĆI kvasac koji se sam obnavlja! Uvek ćete ga imati pri ruci

Za šta je dobro jabukovo sirće?

Jabukovo sirće ima mnogobrojne prednosti, a kod nas se najčešće koristi za mršavljenje. Mi ćemo vam navesti samo nekoliko najvažnijih koje se odnose na zdravlje. Osim toga, odlično je za sve vrste čišćenja po kući.

  • Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja,  ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.
  • Jabukovo sirće pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima.
  • Upotrebljava se i u kozmetičke svrhe, kao sredstvo protiv ekcema, za čistije lice, zdraviju kosu, protiv peruti. Savetuje se da ekcem i obolela mesta treba mazati jabukovim sirćetom četiri puta na dan kako bi ekcem nestao a svrab se ublažila. Kako biste eliminisali perut, napravite mešavinu jednakih količina vode i sirćeta, i umasirajte u kožu glave. Ostavite da odstoji 15 do 20 minuta, pa isperite mlakom vodom.
  • Jabukovim sirćetom možete istrljati i zube kako biste ih izbeleli ili možete pomešati kašiku sirćeta i čašu vode i koristiti je kao vodu za ispiranje usta.

Foto: Piksabej

Recept za jabukovo sirće

Sastojci: 

  • 5 kg organskih, neprskanih jabuka (nije bitno koje su vrste)
  • 200 gr šećera
  • voda (tek toliko da jabuke mogu da plivaju)

Priprema: 

Oprane jabuke dobro usitniti, zajedno sa semenkama i korom. Dodati šećer i izmešati. Ostaviti sve da odstoji tri do četiri nedelje. Povremeno promešati i držati na temperaturi između 18 i 25 stepeni. Kad procenimo da je gotovo procediti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas