Oglas
· · Komentari: 0

NAJBOLJI I NAJUKUSNIJI SOS ZA PASTU: Napravite sos bolji nego iz restorana

Crveni sos kakav ne može da se kupi u prodavnici pravi se sa raznovrsnim povrćem poput paprika i paradajza, a za bogatiji ukus, zamenite ulje puterom.

1727793350_Crveni-sos-za-pastu.png
Photo:printscreen/youtube
Oglas

Ukoliko želite da se oprobate u kuhinji i da napravite neverovatan i preukusan crveni sos pratite ovaj jednostavni recepr i nećete se pokajati: 

Sastojci:
60 ml ulja
75 g sitno seckanog luka
4 do 6 čenova belog luka, sitno naseckanog
1/4 kašičice bibera
1 kašika mešavine suvih začina
35 g paradajz paste
800 g oljuštenog paradajza
1 kašičica fine morske soli, plus još po ukusu
1/4 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
15 g seckanih listova svežeg bosiljka ili 1 do 2 kašike sušenog bosiljka

Recept za domaći crveni sos za pastu:


Za crveni sos zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, 3 do 4 minuta. Umešajte beli luk, biber, suve začine i paradajz pastu. Pržite još minut da se razvije ukus. Sipajte paradajz. Koristite kašičicu ili gnječilicu za krompir da ga lagano razbijete za sos.

Smanjite vatru tako da sos lagano ključa. Posolite i pobiberite (možete dodati još kasnije ako je potrebno). Pustite da kuva na laganoj vatri 20 do 30 minuta ili dok se ne smanji za oko trećinu. Probajte i prilagodite začine dok se kuva. Isključite vatru i umešajte svež bosiljak.

Crveni sos možete da koristite odmah, da ga čuvate u frižideru do 4 dana ili da ga zamrznete do 3 meseca. Možda ćete želeti da napravite i aromatični tartar sos sa maslinama.

Stvar ukusa 

Bonus video: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas