Savršen izbor za doručak ili večeru.
Ovaj recept se veoma lako i jednostavno sprema, a jako je zdrav jer je na bazi povrća.
Potrebno je:
- 4 jaja krupnija ili 5 manjih
- 10 kašika belog brašna
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
- 2 pečene kisele paprike
- 3 kisela krastavčića
- 1 veća šargarepa barena
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 200 gr sira - feta
- mala vezica peršunovog lista
Pročitajte još: Domaće pecivo za svečanu novogodišnju trpezu: Zabavite se (FOTO/VIDEO)
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno i sjediniti jedno i drugo sa praškom za pecivo prosejano.
Foto: Privatna arhiva
Posoliti, pa dodati seckanu papriku, krastavčiće na kockice kao i šargarepu, ulje i jogurt i seckan peršun.
Pročitajte još: Dosadilo vam je KUVANO VINO? Isprobajte odličan recept za KUVANI DžIN
Foto: Privatna arhiva
Sve malo izjednačiti, pa na kraju dodati sir na kockice.
Pročitajte još: Dani POSTA još traju, a recept za MAKARONE SA TUNJEVINOM je pun pogodak (FOTO/VIDEO)
Laganim pokretima izmešati i sipati u podmazan i dodati u pleh koji ste prethodno pobrašnjavili. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min.
Napomena:
Po želji posuti semenkama. Seći isključivo ohlađenu.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU