Oduševite svoje goste ovom jednostavnom i impresivnom tortom od jabuka u obliku ruže. Daleko ju je lakše napraviti nego što zapravo izgleda.
Ova torta sa ružama od jabuka ima neverovatno mekanu podlogu sa prelepim ukrasom od ruža! Tanke kriške jabuke pokrivaju vrh torte za jednostavan, ali nezaboravan desert.
Pročitajte još: BOEM TORTA: Strogo čuvana za posebne momente! (RECEPT)
Sastojci:
jaje - 2 kom.
šećer - 70 g
kora od limuna - 1 kom.
jogurt - 300 ml
brašno - 250 g
prašak za pecivo - 1 kesica
maskac - 50 g
jabuka - 3 kom.
Priprema:
Jaja sa šećerom umutiti, dodati koru rendanog limuna, jogurt, brašno, prašak za pecivo i umutiti sve. Oprati dve jabuke i iseckati na male kockice. Nasuti kockice u smesu i promešati. Smesu nasuti u kalup.Treću jabuku iseći na tanke kriške i poređati po smesi u obliku latica. Maslac iseci na kockice i staviti preko smese. Peći 40 minuta na 170 stepeni.
Način na koji možete ređati ruže pogledajte na sledećem klipu:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU