Danas počinje uskršnji post, a pošto većini najteže pada odricanje od slatkiša Didi preporučuje kompot.
Kompot je odličan izbor i za doručak, jer daje energiju, a kruške i suvo voće koje može da se doda pomažu stomaku da bolje vari.
Pročitajte još: Napravite sami hrskave INTEGRALNE KROASANE: Korak po korak do savršenog ukusa (FOTO/RECEPT)
- Kao dete sam ga često jela, a sada ga pravim jednom u godinu dana - kaže Didi.
Sastojci:
- voće (jabuka, kruška, dunja)
- suvo voće (šljive)
- šećer
- cimet
Kompot može da se skuva od gotovo svake vrste domaćeg voća, ali najukusniji je od jabuka, krušaka, dunja. Možete dodati i suve šljive, dunje i brusnice.
Oljuštite voće i isecite na kocke, pa zalijte ga u šerpi vodom. Dodajte kašiku šećera i kuvarjte 20 minuta. Kompot je ukusan topao, ali i hladan, kao slatkiš.
Pročitaje još: Obrok koji nećete pronaći u pekarama: Bakina integralna pita je odličan izbor za zdrav i ukusan doručak (FOTO/VIDEO)
dasd