Ne postoji dete koje ne voli paradajz sos. Takođe, sva deca vole piletinu. Dakle, zasučite rukave.

Ova ukusna testetina u obliku mašnica sprema se za 20 minuta, a to vreme uključuje kuvanje i spremanje sosa.

Pročitajte još: Napravite prilog od ovog ZDRAVOG povrća (FOTO)
Sastojci:
- 1 belo meso
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 2 kašike pelata
- so, biber, origano
- šolja farfala (mašnica)
- malo parmezana
Priprema:
Crni luk se očisti, isecka i ubaci u tiganj sa uljem da se proprži. Belo meso se iseče na kockice i doda crnom luku kada postane staklast. Belo meso se malo proprži, pa kada promeni boju posoli se i pobiberi.

Kada je meso isprženo doda se paradajz, oljušten pa iseckan na kockice, Kada se i paradajz malo proprži dodaje se pelat. Onda se ponovo posoli i pobiberi prema ukusu i doda kašikica origana. Doda se i kašikica šećera. Smanji se ringla i ostavi sos da krčka najmanje 20 minuta.
Pročitaje još: Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša
U dubokoj šerpi se sipa voda da provri, pa se ubace mašnice - šolja po sobi. Voda se posoli i kada mašnice pobele - skuvane su.