Brzo, lako i preukusno!
Sigurno ste se više puta našli u situaciji da jedete pravu dobru kafansku pogaču. Sada je možete pripremiti i iz svog doma.
Potrebni sastojci:
- 20 g kvasca
- 1 čaša od jogurta tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- oko 300-310 g brašna
Pročitajte još: Pripremite NAJZDRAVIJE povrće za ručak: BOMBA koja NE GOJI i štiti od RAKA (FOTO)
Priprema:
1. Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.
Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije.
Izbockajte je viljuškom, napravite neku šaru po želji.
Pročitajte još: Probajte recept koji će nadmašiti kupovne keksiće: Napravite DOMAĆE NAPOLITANKE
2. Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče.
Čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta.
Kada bude gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte je vodom, uvijte u čistu krpu i ostavite da se malo ohladi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU