Oglas
· · Komentari: 0

ČUVAJTE SE POVREDA: Astro savet za nedelju 28. april

Mesec, danas u 11.39 sati izlazi iz vedrog, optimističnog, vatrenog znaka Strelca i ulazi u rezervisanog, ozbiljnog, krutog, stidljivog, konstruktivnog Jarca.

1714284307_205369_shutterstock-2114076194_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

I to se dešava jednom mesečno. Ali, pošto planete u međuvremenu tranzitiraju preko zodijačkih znakova, formiraju i drugačije aspekte. Ono što je isto svakog meseca jeste opšte raspoloženje koje oko nas stvara prelazak Meseca preko desetog zodijačkog znaka, Jarca - više se fokusiramo na posao, obaveze, praktične i materijalne stvari, a starije Jarčeve i sportiste počinju da muče bolovi u zglobovima, problemi sa kolenima, kožom (alergije). Jer Mesec simbolizuje način na koji pokazujemo naša osećanja, promene raspoloženja, kao i žene, narod, popularnost).

Današnji napet aspekt (kvadrat) Meseca sa Marsom koji se (na svom putu ka znaku Ovna, u koji ulazi 30. aprila) sprema da "pretekne" Neptun, donosi i nestrpljivost, borbenost, nagle reakcije vođene nagonom, pojačana krvarenja ili podložnost povredama, osetljivost levog oka kod muškaraca, a desnog kod žena, a upozorava i na opasnost od povreda, ne samo fizičkih, već i emotivnih.

Pošto Mesec simbolizuje žene, one su više pogođene ovim aspektima, tim pre što Mars u Ribama simbolizuje muškarce sklone alkoholu, drogama, agresiji. Budući da je uticaj Marsa izvitoperen (jer je u Ribama, znaku svog egzila ili izgona) pa još na istom stepenu sa Neptunom, osobe koje imaju psihičkih problema, biće mnogo osetljivije i podložnije negativnim uticajima iz svog okruženja.

Pošto je Mars na istom stepenu sa Neptunom, znači da Mesec pravi kvadrat i sa Neptunom, a to je aspekt koji pojačava intuiciju i donosi umetničku inspiraciju (muzika, slikarstvo), ali i preosetljivost, alergije, nemir, promene raspoloženja, sklonost ka različitim oblicima zavisnoti, od alkohola, droge, kocke... Ovaj aspekt nosi i opasnost od gubitka novca.

Svetle tačke su tri Mesečeva harmonična aspekta (a to su zapravo ljudi, situacije i okolnosti u našem životu) sa Saturnom (koji inače upravlja znakom Jarca, u kome je danas i sutra Mesec), Venerom i Suncem. U prevodu, uz podršku starijih, trezvenih osoba, poput roditelja, ali i njihovih roditelja, kao i lekara, lakše mogu da se prevaziđu opasnosti koje donosi ovaj dan.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas