Ovaj dresing će oduševiti i one probirljive.
Bilo koji ručak je teško zamisliti bez salate, posebno kada je u pitanju lepo vreme, tokom kojeg je najveći izbor povrća i voća na pijacama.
Nepogrešiva kombinacija za salatu je "masno" i "kiselo" - suncokretovo ili maslinovo ulje, sa alkoholnim ili jabukovim sirćetom, balzamikom ili limunovim sokom.
Pročitajte još: Kako se PRAVILNO sprema KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka! (RECEPT/FOTO)
Međutim, predlažemo vam da umesto navedenih klasičnih priloga ovoga puta napravite domaći preliv, odnosno dresing sa medom.
Spoj slatkog i kiselog, i pomalo ljutog, savršeno ide uz bilo koju salatu.
Sastojci:
80 ml maslonovog ulja
30 ml jabukovog sirćeta ili balzamika
2 kašičice senfa
3 kašičice meda
svež peršun
malo iseckanih oraha
1 limun (zbog kore)
so, biber, i ostali začini po želji (čili, origano, bosiljak, mirođija)
Pročitajte još: SALATA odličan i zdrav obrok: Ove dodatke nikako nemojte da stavljate
foto: Piksabej
Priprema:
U dubljoj činiji dobro sjediniti ulje, sirće, senf i med, pa dodati svež sitno seckani peršun, iseckane orahe i začine (so, biber, ...).
Narendati malo limunove kore, i dodati je u dresing.
Nakon dobrog mešanja dresing ostaviti da odstoji u frižideru oko 20 minuta, pa preliti preko salate.
Ovaj dresing slaže se uz svako povrće, a najlepše će ići uz miks zelenih salata.
U miks zelenih salata možete dodati čeri paradajz, seckanu papriku, krastavac, rotkvice i šargarepu, ili neko drugo povrće koje volite.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU