Oglas
· · Komentari: 0

ODRASTAO KAO SIROČE: O čemu govori holandska pesma "Europapa"?

Melodična pesma, sa vrlo radosnim notama, zapravo krije jako tužnu i dirljivu pozadinu

1715343783_Foto-Printscreen-YouTube-Eurovision-Song-Contest.jpg
Foto: Printscreen/ YouTube - Eurovision Song Contest
Oglas

U drugoj polufinalnoj večeri na Evroviziji, Holandiju je predstavljao mladi pevač Jost Klajn sa pesmom ''Europapa'' koja je odraz njegovog ličnog života i iskustva.

Jost Klajn je rođen 10. novembra 1997, u Leuvardenu nije imao lako detinjstvo.

Kada je imao samo dvanaest godina, njegov otac je umro od raka.

Manje od godinu dana kasnije, njegova majka je umrla od srčanog udara.

Život je morao da nastavi kao siroče ali utehu je našao u kreiranju youtube vide koji su posve drugačiji od onog na koji su tinejdžeri i deca njegovih godina radila.

Snimio je i dokumentarac o mestu gde je odrastao, u kome govori kako se nosio sa gubitkom oba roditelja kao jako mlad, a potom je sve to preusmerio na muziku koja ga je dovela sve do Evrovizije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joost Klein (@joostklein)

Godine 2016. kad se odlučio za stvaranje muzike i reperske karijere, obrisao je sve tragove ranijeg života i sadržaja na društvenim mrežama.

Poznat po svom energičnom stilu, koji kombinuje elemente mejnstrim popa sa veselim hardkorom i pop pankom, Jost je do danas objavio osam studijskih albuma i ima više od 25 singlova.

Takođe je stvorio sopstvenu izdavačku kuću. NJegov prvi album „Dakloos“ izašao je 2016.

„Europapa“ je počast Jostovom ocu.

Kroz pesmu umetnik poručuje slušaocu da nema granica ako želite da ostvarite svoje snove i podelite svoju priču.

Melodija je divlja mešavina melanholije i sreće, isporučena sa poetskim tekstovima i privlačnim ritmovima po kojima je Jost Klajn poznat.

„Europapa” pripoveda priču o mladom siročetu koji putuje širom Evrope, sa ciljem da unese svoje ime u ogromno prostranstvo sveta.

Oviom pesmom je sam pevač dao omaž svojim roditeljima, a takođe i poručio da svako treba i može da smogne snage i svoju bitku pretoči u nešto kreativno, kako bi se lakše borili i opstali, a opet, napravili nešto što će biti spomenik našoj borbi ili tuzi.

(Glossy)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas