Oglas
· · Komentari: 0
RAZBUĐIVANJE

Svakog jutra radite ove stvari kako biste PROBUDILI mozak i telo

Ustajanje, pranje zuba, tuširanje, oblačenje, doručak, kafa, odlazak na posao, za većinu ljudi, tako izgleda prosečno jutro.

1609316380_Depositphotos_151739432_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ali, kada svakog dana ponavljate iste radnje, vremenom ćete upasti u rutinu i počećete da ih obavljate automatski. Tako jedete, pričate, hodate do autobuske stanice, a mozak je uvek na drugom mestu, čime mnogo gubite.

Pročitajte još: Nikola Tesla je imao čudne navike, a za ove sigurno niste znali

Stručnjaci zato predlažu da svakog jutra radite sledeće stvari kako biste probudili i mozak, a ne samo telo.

Budite prisutni

Deset minuta svakog jutra posvetite se onom što radite. Ako perete zube, gledajte četkicu, pastu, obratite pažnju na svaki detalj, razmišljajte o tome što radite. Tako ćete trenirati um da se fokusira.

Pročitajte još: Princip 20/10 može da vam promeni život: Odgovorite na ovo jednostavno pitanje!

Slušajte tišinu

Probajte da ućutkate svoje misli i da oslušnete tišinu. Obratite pažnju na ono što vam poručuje, kao i na to u kojim situacijama želite da pričate. To će vam pomoći da, kad progovorite, pažljivo birate reči.

Pročitajte još: Kačite li previše fotografija na društvene mreže? Evo šta to govori o vama

Pretvarajte se da vas posmatraju

Zamislite da ste junak rijaliti programa ili da vas neko sve vreme posmatra. Tako ćete biti svesniji svojih postupaka i izbeći ćete da radite stvari automatski.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas