Oglas
· · Komentari: 0
ekran

Kako najlakše da OČISTIMO EKRAN LAPTOPA? Ne zaboravite obavezni PRVI KORAK

Ovih dana svi provode više vremena gledajući u ekran laptopa, tableta ili računara što znači više šansi za mrlje od prstiju, slučajno kapanje kafe... Zbog čestog korišćenja trebalo bi da odvojimo vreme i za njihovo čišćenje.

1643720329_coffee-gc05271e73_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Čišćenje ekrana 

Ključ uspešnog čišćenja ekrana je da je manje više. Važno je da koristite najmanju količinu proizvoda za čišćenje i najblaži mogući pritisak da biste sprečili oštećenje ekrana.

Pročitajte još: Sutra počinje KINESKA NOVA GODINA: Jedan CITRUS obavezno imajte u kući, a evo šta možete da poklonite najmilijima

Isključite laptop

Pre nego što krenete sa bilo kakvim čišćenjem čak i jednostavnim brisanjem prašine uvek isključite uređaj i iz izvora napajanja. Ovo treba da se uradi zbog bezbednosti, ali i zato što će vam tamni ekran pomoći da lakše vidite prašinu i prljavštinu.

Obrišite prašinu

Koristite čistu, suvu krpu od mikrovlakana da obrišete prašinu i što je moguće više mrlja. Vlakna u krpama od mikrovlakana imaju veću površinu od pamučnih krpa za hvatanje prašine i prljavštine. Mikrofiber takođe ne ostavlja dlačice, tako da nećete ostaviti nikakve ostatke. Presavijte krpu od mikrovlakana u kvadrat. Počnite od jednog ugla ekrana i idite niz ekran, lagano preklapajući svaku liniju dok brišete prašinu. Vodite računa o tome da ne pritiskate previše kako ne bi ostale ogrebotine.

Pročitajte još: Koji konac vodi do banane? Mozgalica deluje jednostavno, ali većina ne može da pogodi iz prve (FOTO)

Upozorenje

Nikada ne koristite papirni peškir ili novinski papir za čišćenje ekrana laptopa. Previše su grubi i mogu da izgrebu ekran.

Takođe važno je da nikada ne koristite vodu direktno iz slavine. Minerali sadržani u nefiltriranoj vodi mogu trajno da izgrebu ekrane laptopova.

Ne zaboravite ostatak laptopa. Baš kao i ekran vašeg laptopa, dobra je ideja da redovno čistite tastaturu i periferne uređaje kako biste uklonili mrvice, prašinu i ulja sa ruku.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas