Oglas
· · Komentari: 0

3 boje koje dizajneri enterijera nikada neće koristiti za kupatilo: Učiniće ga sumornim

Ukoliko želite da renovirate kupatilo, izbor boje je nešto sa čime se prvo susrećemo. Međutim, izbor prave boje boje može da bude pravi izazov.

1715948028_shutterstock_2297491043.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kupatila bi trebalo da izgledaju kao opuštajuća mesta, pa je važno da svaki korak pri renoviranju bude pažljivo isplaniran.

Farbanje ovog prostora pogrešnom bojom može imati suprotan efekat.

Dizajneri smatraju da ove četiri boje treba da izbegnemo u kupatilu:

Braon

Smeđa boja je rizična boja jer je previše zasićena, pa će kupatilo izgledati manje. Može da bude idealna za kućnu kancelariju ili trpezariju, ali većina dizajnera se slaže da je tu boju bolje da držimo van kupatila.

Ova boja je takođe malo tamna za većinu kupatila i može učiniti da se osećaju zatvoreno. Međutim, to ne znači da uopšte ne možete da koristite braon u svom kupatilu. Ako zaista želite da uključite ovu nijansu, dizajneri preporučuje upotrebu dodataka kao što su peškiri i dekor, poput tegli.

Siva

Pored braon i sviu bi takođe trebalo da izbegavamo.

Dizajner enterijera, Ejmi Svizer, smatra da boje koje su previše prigušene mogu učiniti da kupatilo izgleda turobno i neprivlačno. Važno je odabrati boje koje će ulepšati prostor i učiniti ga prijatnijim, piše Real Simple. Ako želite neutralnu boju, ali želite nešto dublje od bele, odlučite se za bogatu nijansu bež.

Pastelne boje

Pastelne boje poput roze ili lavande mogu izgledati lepo u spavaćoj sobi ili čak dnevnoj sobi, ali Svitzer predlaže da ih držite podalje od kupatila.

- Pokušavam da izbegnem pastelne boje jer one mogu izgledati isprano ili prljavo, a ne osvežavajuće. Pastelna paleta se ponekad može sukobiti sa svetlim belim elementima i može stvoriti neusklađen ili nepovezan izgled.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas