Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU USKRŠNJU POGAČU: Morate je imati na prazničnoj trpezi - lako se pravi i uspeva iz prve svima

Napravite najukusniju uskršnju pogaču i obradujte celu porodicu

1714804602_shutterstock_709212601.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Uskršnji doručak nezamisliv je bez domaće pogače, koja se poslužuje uz kuvana jaja i šunku. Biće mekana kao duša, a pored toga savršeno će ukrasiti svaku prazničnu trpezu.

Mnoge domaćice biraju da je umese veče ranije, kako bi Uskrs i praznično jutro iskoristile sa porodicom. Mi vam u nastavku donosimo recept za najmekšu pogaču, koja se lako priprema.

Uskršnja pogača - sastojci:

1kg. brašno T- 400 glatko
1 jaje
200ml. jogurta
300- 350ml. vode
30g. kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
100ml. ulja
1 žumance sa 2 kašike mleka za premazivanje
200g putera ili margarina za premazivanje testa

Uskršnja pogača - priprema:

Aktivirajte kvasac sa malo mlake vode i šećera. U brašno dodajte aktiviran kvasac, so, ulje i jogurt pa umesite glatko testo koje ćete ostaviti da naraste. Zatim ga povremeno premesite, razvaljajte i premažite sa maslacem.

Savijte i isecite po želji, pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas