Oglas
· · Komentari: 0

OVOG JUTRA PRIPREMITE MEKIKE: Uživaćete u svakom zalogaju a daće vam snage za ceo dan

Ukoliko još niste probali mekike ne znam šta čekate

1714978626_shutterstock_2078862289.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

 Kao i sve na Balkanu, i mekike se prave na mnogo načina, i svi narodi imaju ‒ najbolji recept. Odakle god da su potekle jedno je sigurno, sve nas podsećaju na detinjstvo i bakinu kuhinju.

Potrebni sastojci 

500 g brasna tip
40 g svezeg kvasca ili 1 kesica suvog
1 kasicica soli
1 jaje/ moze i bez toga/
oko 4 dl mlake vode ili mesavina mleka i vode
za przenje ulje

Način pripreme 

U vanglu staviti brasno pomesano
sa 1 kasicicom soli, dodati kvasac
i uz dolivanje vode i stalno lupanje
testa varjacom umesiti testo mekse
nego za hleb. Lupati testo 10 minuta
varjacom dok ne pocnu da se stvaraju klobuci,
a testo da se odvaja od zidova posude.

2.
Pokriti testo i ostaviti na toplom da se dize.
Posle desetak minuta jos jednom izlupati
testo par puta i ostaviti ga da stoji dok
ne izadje do vrha posude.

Zagrejati ulje u manjoj dubljoj serpi u koju
moze stati samo jedna mekika.
Mnogo je bolje prziti mekike u manjem sudu
jer ih mozete lepo polivati toplim uljem i one
ce biti suplje i bez masnoce.

4.
Kad se ulje zagreje smanjiti na srednju
temperaturu i poceti sa przenjem.

5.
Ruke svaki put ovlaziti vodom,
zahvatiti testo velicine manje jabuke,
i malo ga razvuci i spustati u toplo ulje.
Kasikom polivati testo toplim uljem da se
naduva i dobije supljine.


Prziti mekike po 3-4 minuta sa svake strane.

7.
Izvaditi ih na upijajuci papir i sluziti po zelji.

Prijatno!

Coolinarka 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas