Oglas
· · Komentari: 0

RECEPT KREMASTE PRINCES KROFNE: Svaki zalogaj se topi u ustima a ukus vraća u detinjstvo

Ovakve do sada niste jeli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

1715158674_shutterstock_1723077865.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Ako su odavno odomaćene na našim stolovima, princes krofne su zapravo francuska poslastica, a širom sveta su poznate pod još jednim imenom – profiterole. Danas ih možete kupiti u marketima za pravljenje u instat varijanti, ali domaće su domaće. S obzirom da im je testo relativno neutralnog ukusa, neki ih čak prave i „u slano“, odnosno pune ih ruskom ili nekom drugom, sličnom salatom. Ipak, prah šećerom posute, s filom koji miriše na vanilu i osnovnim svojstvom – da se „tope u ustima“ – pravi su biser svake ponude. Uživajt

Potrebno je 

5 jaja
150 g brašna
250 ml vode
½ putera (125 g)
prstohvat soli
Za fil:

600 ml mleka
3 kese pudinga od vanile
4 žumanca
200 ml slatke pavlake
20 g putera
2 vanilin-šećera
6 kašika šećera
2 kašike gustina
Prah-šećer za posipanje
Priprema
Testo: Zakuvajte vodu s puterom, dodajte prstohvat soli i brašno. Mikserom mutite da se sjedine pa dodajte jedno po jedno jaje stalno muteći dok ne dobijete sjajno testo. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice testa u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju. 


Fil: Odvojite 100 ml mleka, a ostatak stavite da provri. Penasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mleka, gustin i prah pudinga. Izmešajte da nema grudvica. U mleko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smesu. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, promešajte. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa ohlađenim filom muteći mikserom malom brzinom. Ohlađene kore presecite napola, donji deo napunite filom i poklopite gornjim delom. Pospite prah-šećerom pre služenja

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas