Pita sa kupusom BEZ KORA: Idealna za nedeljnu užinu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

06. 04. 2025. 000000 11:10

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 100 g brašna
  • 2 kašike griza
  • 1 prašak za pevivo
  • 200 ml kisele vode
  • lonče od 200 g kiselog kupusa 
  • 100 ml ulja
  • soli, bibera i mlevene paprike

Priprema:

Pleh obložiti pek papirom. Umutiti jaja, dodati brašno i griz sa praškom za pecivom prosejano. 

Dodati kiselu vodu, kiseo kupus, ulje, so, mleveni biber i po želji tucanu ljutu papriku. Sve dobro lagano špatulom izjednačiti i izliti u pleh 22cm prečnika. Peći na 210 stepeni C.

Napomena: Ja sam umesto kisele vode dodavala i jogurt i tako pripremljena je odlična.