Kolač kome ćete se vraćati: Sadrži kombinaciju svežeg i suvog voća, a brzo se sprema (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

25. 03. 2025. 000000 13:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 3 jaja 
  • 100 g šećera
  •  180 g brašna 
  • dve kašike griza
  •  50 ml ulja 
  • 1 prasak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • korica limuna
  • 2 jabuke isečene na kocke
  • 1 bannana
  •  smrznuto voće iz kese
  • 300 ml mleka
  • 1 pudig od slatke pavlake
  • šećer za puding
  • 2 jabuke
  • 100 g suvog grožđa

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo prosejano, ulje i koricu limuna.

Skuvati puding, pa malo prohladiti. Sipati pola testa u pleh obložen pek papirom, pa poređati na kocke jabuke, a između dodati suvo grožđe i iseckanu bananu, pa odozgo ostatak testa. 

Puding sipati u kesu i praviti pudingom kvadrate po testu i dodati ostatak voća iz zamrzivača. 

Peći na 180 stepeni C 40 minuta. Seći ohlađen. Prijatno!