SAVRŠENI ČOKOLADNI KOLAČ OD BANANA I ČOKOLADE: Pravi se u blenderu, nema puno kalorija

Daša Lončarević

21. 03. 2025. 000000 13:30

Foto: Instagram Printscreen / muffinmunchies_

Podloga

  • 120g badema
  • 20g kakaa u prahu
  • 30g osenih pahuljica
  • prstohvat soli
  • 35g javorovog sirupa
  • 30g otopljenog kokosovog ulja


Banana sloj

  • 3 banane

  • 80g mleka

  • 20g kakaa
  • 150g otopljene tamne čokolade
  • grčki jogurt za posluživanje

Priprema

Bademe kratko tostirajte u suvom tiganju na srednje jakoj vatri, oko 5 minuta, povremeno mešajući da ne zagore. Ostavite ih da se ohlade.

U blender ili seckalicu stavite tostirane bademe, ovsene pahuljice, kakao i prstohvat soli. Usitnite pa prebacite u posudu i dodajte otopljeno kokosovo ulje i javorov sirup. Sve dobro promešajte kašikom.
Smesu prebacite u kalup za banana hleb obložen papirom za pečenje i dobro je utisnite i poravnajte površinu. Stavite u frižider dok pripremate banana sloj.
U blender stavite banane, mleko, kakao i otopljenu tamnu čokoladu. Blendajte dok smesa ne postane glatka i kremasta.
Izlijte na podlogu pa poravnajte površinu i stavite u frižider da se stvrdne, najbolje preko noći.

Pre posluživanja, izvadite kolač iz kalupa i secite. Poslužite uz veliku kašiku grčkog jogurta.

Prijatno!

Pogledajte i video:

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mateja Kobescak (@muffinmunchies_)