POSNI BUREK: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

16. 03. 2025. 000000 09:21

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 manji praziluk
  • 250 g šampinjona
  • 4 kašike sojinih pahuljica
  • 1 tikvica rendana i posoljena
  • 3 čena belog luka
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • 500 g tankih kora
  • ulje
  • kisela voda

Priprema:

Na ulju propržiti seckan praziluk. Dodati iseckane šampinjone. Kad se proprže ubaciti sojine pahuljice koje ste  potopili u vodi, pa ocedili, kao tikvice izrendane. Sve pržiti oko 20 minuta da ispari tečnost. 

Posoliti ili dodati suvi začin i mleveni biber kao i seckan beli luk. Pleh obložiti pek papirom,  pa ga premazati uljem. Koru staviti na dno, pa dodati još dve, svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom.

Na svaku staviti nadeva bar 3 kašike i rasporediti. Odozgo opet tri kore, pa nadev i tako do kraja. Prekriti korama i ušuškati lepo sve unutra.

Premazati uljem i naprskati kiselom vodom. Peći oko 50 minuta. Istresti na dasku i seći vruć. Prijatno!