POSNI BUREK: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
16. 03. 2025. 000000 09:21
Foto: Bakina kuhinja
Potrebno je:
- 1 manji praziluk
- 250 g šampinjona
- 4 kašike sojinih pahuljica
- 1 tikvica rendana i posoljena
- 3 čena belog luka
- suvi začin
- mleveni biber
- 500 g tankih kora
- ulje
- kisela voda
Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk. Dodati iseckane šampinjone. Kad se proprže ubaciti sojine pahuljice koje ste potopili u vodi, pa ocedili, kao tikvice izrendane. Sve pržiti oko 20 minuta da ispari tečnost.
Posoliti ili dodati suvi začin i mleveni biber kao i seckan beli luk. Pleh obložiti pek papirom, pa ga premazati uljem. Koru staviti na dno, pa dodati još dve, svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom.
Na svaku staviti nadeva bar 3 kašike i rasporediti. Odozgo opet tri kore, pa nadev i tako do kraja. Prekriti korama i ušuškati lepo sve unutra.
Premazati uljem i naprskati kiselom vodom. Peći oko 50 minuta. Istresti na dasku i seći vruć. Prijatno!