5 grešaka koje italijanski kuvari nikada ne bi napravili u kuhinji: Nikada ne kombinuju crni i beli luk

Foto: Shutterstock
Italijanska kuhinja je poznata širom sveta po svojim jedinstvenim jelima koja se oslanjaju na kvalitetne i sveže sastojke. Od italijanskih kuvara možemo da naučimo mnoge tehnike spremanja koje su lako primenjive i u našoj kuhinji.
Koje su to greške koje se prave u kuhinji, a italijanskim kuvarima ne mogu da se dese?
Ispiranje testenine
Za italijanske kuvare ispiranje testenine je nečuveno. Sos će se bolje vezati za testeninu koja nije isprana, a neki recepti, kao što je cacio e pepe, čak zahtevaju dodavanje malo vode za testeninu u sos.
Dodavanje previše belog luka
Italijani se vode time da sos od paradajza zreba da ima ukus paradajza, a ne belog luka. "So od belog luka", nije popularna u Italiji. Niti recepti koji kombinuju crni luk i beli luk. Koristi se jedno ili drugo, piše Huff Post.
Korišćenje sastojaka lošeg kvaliteta
Veliki razlog zbog kojeg italijanska hrana ima bolji ukus u Italiji je taj što koriste kvalitetne sastojke, a ono čime se vode je "provodite više vremena u kupovini, a manje u kuvanju".
Prekomerna upreba sira
Kada se sir koristi u jelu, obično se ugrađuje, a ne topi na vrhu jer „uguši jelo“ i pokriva ukus onoga što je ispod.
Manje je više
Kada je u pitanju kuvanje, najveća lekcija koju možemo da dobijemo od italijanskih kuvara je da je manje više. Jelima pripremljenih od nekoliko kvalitetnih sastojaka ne ništa više.